Doradztwo techniczne i inwestycyjne

  • Inwentaryzacje pomieszczeń i budynków
  • Opracowywanie planów wykorzystania inwestycyjnego powierzchni
  • Dobór optymalnego sprzętu do profesjonalnej kuchni obiektu
  • Ocena przyjętych i istniejących rozwiązań oraz programy optymalizacyjne
  • Analizy inwestycyjne sprzętu dla gastronomii
  • Analizy inwestycyjne sprzętu wentylacyjnego
  • Kosztorysy inwestycyjne
  • Doradztwo w zakresie ergonomii i ekonomiki pracy w kuchni

 

Wyposażenie kuchni i instalacja wentylacyjna to zazwyczaj duże obciążenie inwestycyjne – dlatego warto poświęcić temu tematowi dużo uwagi – oszczędności mogą iść w setki tysięcy złotych! Przeinwestowanie to najczęstszy błąd popełniany przy planowaniu nowej działalności biznesowej, z drugiej zaś strony, często nie dostrzega się wymiernych korzyści z najnowszych technologii i nowoczesnych rozwiązań technicznych, które pozwalają poczynić znaczne oszczędności na zużyciu wody, energii elektrycznej i cieplnej w czasie operacyjnego działania inwestycji.

Oferowane przez firmy wykonawcze rozwiązania bardzo rzadko są optymalnie dobrane do rzeczywistych potrzeb inwestycji i mają na celu zwiększenie zarobku wykonawcy. GL CONSULTING proponuje zawsze najbardziej optymalne rozwiązania, które mają na celu osiągnięcie celu przez inwestora a nie wykonawcę.