- Inwentaryzacje pomieszczeń i budynków
- Opracowywanie planów wykorzystania inwestycyjnego powierzchni
- Dobór optymalnego sprzętu do profesjonalnej kuchni obiektu
- Ocena przyjętych i istniejących rozwiązań oraz programy optymalizacyjne
- Analizy inwestycyjne sprzętu dla gastronomii
- Analizy inwestycyjne sprzętu wentylacyjnego
- Kosztorysy inwestycyjne
- Doradztwo w zakresie ergonomii i ekonomiki pracy w kuchni
Wyposażenie kuchni i instalacja wentylacyjna to zazwyczaj duże obciążenie inwestycyjne – dlatego warto poświęcić temu tematowi dużo uwagi – oszczędności mogą iść w setki tysięcy złotych! Przeinwestowanie to najczęstszy błąd popełniany przy planowaniu nowej działalności biznesowej, z drugiej zaś strony, często nie dostrzega się wymiernych korzyści z najnowszych technologii i nowoczesnych rozwiązań technicznych, które pozwalają poczynić znaczne oszczędności na zużyciu wody, energii elektrycznej i cieplnej w czasie operacyjnego działania inwestycji.
Oferowane przez firmy wykonawcze rozwiązania bardzo rzadko są optymalnie dobrane do rzeczywistych potrzeb inwestycji i mają na celu zwiększenie zarobku wykonawcy. GL CONSULTING proponuje zawsze najbardziej optymalne rozwiązania, które mają na celu osiągnięcie celu przez inwestora a nie wykonawcę.